servēšanas dakšas

3 items total

Servēšanas dakša - obligāts daudzfunkcionāls servēšanas rīks

Kas ir servēšanas dakšiņas?

Servēšanas dakšiņas ir virtuves piederumi , kas ir īpaši paredzēti ēdiena pasniegšanai. Atkarībā no to izmantošanas mērķa tās ir dažādu formu un izmēru, un bieži vien tās ir garākas un lielākas nekā parastās galda dakšas. Savukārt dakšiņas, ko izmanto uzkodu, olīvu, siera vai šķiņķa pasniegšanai, ir diezgan mazas un ar diviem zobiem

Servēšanas dakšiņas parasti izmanto, lai pārnestu ēdienu no servēšanas trauka uz šķīvja vai lai noturētu lielākus ēdiena gabalus, kamēr tie tiek sagriezti vai sagriezti šķēlēs.

Vietnē Kulina ir pieejamas dažādas servēšanas dakšiņas, un katram dakšiņu veidam ir unikālas īpašības, kas atvieglo konkrētas virtuves vai ēdiena pasniegšanu. Šīs servēšanas dakšiņas ir ar rokām atlasītas no tādiem atzītiem ražotājiem kā Eva Solo, Nicolas Vahé, WMF, , un ZWILLING.

Servēšanas dakšu izgatavošanai var izmantot nerūsējošo tēraudu, bambusu un citus materiālus. Tie ir nepieciešami katrā virtuvē vai ēdamistabā un bieži vien ir iekļauti formālu un neformālu maltīšu galdu komplektos.

Kādi ir servēšanas dakšu veidi?

Ir vairākas servēšanas dakša šķirnes, un katrai no tām ir atšķirīga funkcija. Šie ir daži tipiski piemēri:

  • Salātu dakša: šī dakša ir īpaši veidota salātu un citu ēdienu pasniegšanai, kuros nepieciešams lāpīt, un tai ir īsāki un platāki zobi nekā parastai dakšai. Salātu dakšiņas bieži ir daļa no salātu karotes komplekta.
  • Makaronu dakša: ar gariem, plāniem un nedaudz izliektiem zobiem šī dakša ir ideāli piemērota spageti un citu garu nūdeļu virpināšanai.
  • Zivju dakša: šai dakšai ir plaša, plakana galva un gari zari, ko izmanto zivju pasniegšanai. To bieži izmanto svinīgās maltītēs kopā ar zivju nazi. Lūdzu, apskatiet mūsu zivju un jūras velšu galda piederumu klāstu.
  • Deserta dakša: A deserta dakšiņa, kas ir mazāka par parasto dakšiņu, bieži izmanto desertu vai nelielu ēdienu šķīvju pasniegšanai. Tam var būt neliela izliekuma zariņš, kas palīdz uzņemt kumosa lieluma porcijas.

Šie ir tikai daži no mūsu vietnē pieejamajiem servēšanas dakša veidiem; ir arī papildu veidi, kas paredzēti konkrētām vajadzībām vai pasākumiem.

Kāda ir atšķirība starp servēšanas dakša un galda dakšiņu?

Ēdamdakša, saukta arī par dakša, ir tipiska izmēra dakša, ko izmanto ēdiena ēšanai. Tam parasti ir četri zari un garš rokturis. Ēšanas dakšiņas izmanto ēdiena pārnešanai no šķīvja uz muti, un parasti tās ir lielākas.