Šķinķa naži

5 items total
Šķiņķa nazis CRAFTER 20 cm, Wüsthof
189 €
WU1010800720
Šķiņķa nazis CRAFTER 16 cm, Wüsthof
179 €
WU1010800716
Šķiņķa nazis CLASSIC 23 cm, balts, Wüsthof
Sticker
136 €
WU1040200823
Šķiņķa nazis GOURMET 32 cm, Wüsthof
90 €
WU1035045632
Šķiņķa nazis CLASSIC WHITE 16 cm, Wüsthof
94 €
WU1040200716

Šķiņķa naži - sagrieziet šķiņķi kā profesionālis

Kas ir šķiņķa nazis?

Šķiņķa nazis - profesionāls šķiņķa griešanas nazis - atgādina atkaulošanas vai filetēšanas nazi. Asmens asmens ir garš, šaurs un tikai nedaudz lokans. Tādējādi griešana ar nazi ir vienkārša. Asmeņa garums ir no 20 līdz 32 cm. Pateicoties garajam asmenim, varat sagriezt šķēles ar vienu kustību. Elastīgais asmens ļauj nažam pielāgoties šķiņķa virsmai, nodrošinot īpaši precīzu griezumu.

Portālā Kulina mēs piedāvājam kvalitatīvus šķiņķa nažus no tādiem pazīstamiem ražotājiem kā Zwilling un Wusthof, kas ir pieejami dažādos izmēros.

Kas jāņem vērā, iegādājoties jaunu šķiņķa nazi?

Iepērkoties pēc jauna šķiņķa naža, ir vairākas raksturīgas iezīmes, kas jums būtu jāņem vērā.

  • Asmens

Šķiņķa naža garumam jābūt pietiekamam, lai aptvertu visu griezuma laukumu. Šķiņķu nažiem jābūt no 16 līdz 32 cm gariem. To asmeņi ir šauri, un bieži vien tiem ir nelielas rieviņas, kas neļauj šķēlēm salipt. Dažiem ir noapaļoti gali, kas atgādina laša nazi, bet dažiem ir ass, smails gals.

  • Rokturis

Šķiņķa naža rokturim jābūt ļoti ērtam un jānodrošina stingrs satvēriens. Tiem jābūt neslīdošiem un pietiekami platiem, lai tie varētu droši turēties rokā.

Kā rūpēties par šķiņķa nazi?

Virtuves naži ir diezgan liels ieguldījums, tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu šķiņķa nazis kalpotu ilgi, pārliecinieties, ka ievērojat šos vienkāršos noteikumus nažu tīrīšanai un uzglabāšanai:

  • nažus bieži vien var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, taču mēs iesakām tīrīt nažus ar rokām, jo trauku mazgājamās mašīnas mazgāšanas līdzekļi var sabojāt tērauda asmeņa virsmu
  • ja nažam ir koka rokturis, nelieciet to trauku mazgājamajā mašīnā
  • lai novērstu koka rokturu izžūšanu, tos regulāri ieeļļojiet ar linsēklu eļļu vai bišu vasku
  • šķiņķa nazi uzglabājiet atsevišķi, lai tā asmeņi nesabruktu. Izmantojiet nažu bloku vai plauktu vai nažu futrāli
  • regulāri asiniet nazi, izmantojot nažu asinātāju - Novietojiet naža asmeni virs asināma 15 grādu leņķī un slīdiet to gar asmeni no viena gala līdz otram. Šīs kustības virzienam vienmēr jābūt nemainīgam
  • izmantojiet griešanas dēlīti, kas ir piemērots griešanai ar nazi un pietiekami liels, lai uz tā ietilpinātu šķiņķi, ko vēlaties sagriezt šķēlēs

Šķiņķa sagriešanai šķēlēs var būt nepieciešama arī gaļas dakša.