Sous-vide katls

1 items total
Vakuuma plēve ZU 3613, Severin
13,90 €
SEVEZU3613

Sous-vide vakuumpanna - jūsu neparasts virtuves palīgs

Franču valodas termins sous vide, kas tulkojumā nozīmē "vakuumā", apzīmē gatavošanas metodi, kurā ēdienu ievieto hermētiskā traukā un iegremdē katlā ar ūdeni, kas uzsildīts līdz noteiktai temperatūrai.

Kādas ir lielākās sous vide gatavošanas priekšrocības?

Lai gan sous vide gatavošanai nepieciešams īpašs aprīkojums un vairāk laika, tai ir dažas lielas priekšrocības.

  • jums ir lieliska iespēja kontrolēt gatavošanas laiku. Ēdienus var pagatavot un vakuumizolēt līdz pat dienai iepriekš un atstāt lēni gatavot ūdens cepeškrāsnī. Jūs varat gatavot ēdienu sous vide pa nakti un pasniegt to, kad esat gatavs.
  • nav nepieciešams pašiem kontrolēt temperatūru - varat gatavot gaļu un zivis noteiktu laiku, pašiem nekontrolējot temperatūru
  • sous vide gatavošana bez rokām! - viss, kas jums jādara, ir vakuumiepakot ēdienu, ievietot to ūdenī, iestatīt temperatūru un doties prom
  • Sous vide saglabā vairāk uzturvielu un vitamīnu nekā citas gatavošanas metodes.
  • sous vide plītis padara gaļu maigāku
  • gandrīz visu var pagatavot sous vide; daži pavāri to izmanto pat olu vārīšanai ūdenī.

Kā lietot Sous-vide vakuumpannu?

Lai sāktu darbu, jums būs nepieciešami vismaz trīs priekšmeti: ūdens, liels trauks un hermētisks maisiņš. Visizplatītākais augstākās kvalitātes atkārtoti aizvākojamo maisiņu veids ir vakuumizolācijas maisiņi, un tos var iegādāties mūsu vietnē.

Tā kā ēdiena gatavošana sous vide pastiprina garšu, mēs iesakām izmantot nelielu daudzumu garšvielu, lai pasniegtu ēdienu pirms iepakošanas maisiņā. Vienkārši piepildiet maisiņu, izspiediet gaisu un ievietojiet to trauka siltā ūdens vannā.

Kādas ir būtiskākās prasības, lietojot sous-vide plīti?

Papildus sous-vide plītītei jums būs nepieciešams papildu aprīkojums, piemēram, vakuuma maisu hermētiķis, vakuuma maisiņi vai folija, vakuuma sūknis. Daži no tiem ir uzskaitīti turpmāk:

Vakuuma hermētiķu mašīna: Vakuuma hermētiķi darbojas, izvadot gaisu no plastmasas maisiņa, kurā iepakots pārtikas produkts, pirms tā noslēgšanas ar karstumu. Tas nodrošina ilgāku pārtikas produktu svaigumu, jo tiek radīta vide, kurā mikrobiem ir ārkārtīgi grūti attīstīties. Tā ir izmantota vārīšanai zem vakuuma, jo hermētiskais blīvējums novērš mitruma zudumu un apdegumus.

Maisiņi vakuuma hermētiķim: Vakuuma maisiņos pārtika saglabājas svaiga līdz pat 8 reizēm ilgāk. Visas uzturvielas joprojām ir neskartas, un tie joprojām ir ar pilnu garšu un smaržu. Šie maisiņi ir vispiemērotākie ēdiena gatavošanai vakuumā, jo tie ir izturīgi un karsējot nesadeg.

Lai garantētu ļoti veiksmīgu gatavošanas pieredzi, mēs piedāvājam jums visu nepieciešamo sous-vide gatavošanai, sākot no sous-vide plītīm līdz visiem aksesuāriem, ko piedāvā tādi pazīstami uzņēmumi kā Severin un Zwilling.