Kad runa ir par ēdiena gatavošanu, pareizs virtuves piederumu izvēle var būtiski ietekmēt ēdiena kvalitāti un garšu. Viens no svarīgākajiem virtuves piederumiem katrā mājsaimniecībā neapšaubāmi ir panna. Starp dažādiem pannu veidiem un materiāliem nerūsējošais tērauds ieņem augstu vietu, pateicoties tā izturībai, daudzpusībai un, kas nav mazsvarīgi, estētiskajam izskatam. .Tas ir vienkārši skaists, iztur piedeguša ēdiena mērcēšanu un to var droši mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.Ja jau meklējat nerūsējošā tērauda panna, izmantojot mūsu ceļvedi, jūs noteikti izdarīsiet pareizo izvēli.
Neliela teorija:
Kas ir nerūsējošais tērauds?
Nerūsējošais tērauds ir dzelzs, hroma, niķeļa un dažos gadījumos arī citu elementu, piemēram, molibdēna vai titāna, sakausējums, kas uzlabo tā īpašības. Mūsdienās mēs pazīstam pat vairāk nekā 200 nerūsējošā tērauda veidu!
Pievienotie elementi padara nerūsējošo tēraudu, kā liecina tā nosaukums, izturīgu pret koroziju un traipiem. Tas padara to par ideālu izvēli virtuves piederumiem, kurus vēlaties saglabāt estētiski pievilcīgus - nerūsējošā tērauda trauki vienkārši kalpos ilgi, ja tos pareizi kopsiet.
Svarīgi parametri:
Kā izvēlēties (ne tikai) nerūsējošā tērauda pannu?
Izvēloties nerūsējošā tērauda pannu, ir svarīgi ņemt vērā vairākus kritērijus, kas atbilst jūsu gatavošanas stilam:
- Pannas lielums: Tai ir jāatbilst jūsu parasti gatavotā ēdiena daudzumam un plīts vai plīts izmēram. Mazākas pannas (aptuveni 20 cm diametrā) ir lieliski piemērotas ēdiena pagatavošanai vienai vai divām personām. Lielākas pannas (28 cm vai lielākas) ir ideāli piemērotas ēdiena gatavošanai visai ģimenei vai ja gatavojat ēdienu vairākām dienām.
- Pannas veids un forma: Nerūsējošā tērauda pannas atšķiras arī pēc to mērķa un formas. Dziļas pannas ar augstām malām ir ideāli piemērotas cepšanai, sautēšanai vai mērču gatavošanai. Plakanas un platas pannas ir piemērotas gaļas, dārzeņu cepšanai vai pankūku pagatavošanai. Apsveriet, ko gatavojat visbiežāk, un, pamatojoties uz to, izvēlieties piemērotu pannas veidu. Pannas forma ietekmē arī karstuma vienmērīgu sadalījumu un to, cik ērti ēdienu var apstrādāt gatavošanas laikā.
- Roktura tips: Rokturis ir ļoti svarīgs, lai darbs ar pannu būtu drošs un ērts. Tam jābūt izturīgam un ergonomiski veidotam, lai jums būtu ērti. Svarīgs ir arī roktura materiāls: metāla rokturi ir izturīgi pret augstām temperatūrām un ļauj pannu izmantot cepeškrāsnī, savukārt plastmasas vai koka rokturi šim nolūkam nav piemēroti, bet var nodrošināt labāku siltumizolāciju.
Mūsu padoms
Lasīt
Arī
Kā izvēlēties pareizā izmēra pannu?
Pannas lielums ietekmē ne tikai to, cik daudz kārumu varat apēst. Uzziniet, kā izvēlēties savām vajadzībām atbilstošu pannas izmēru.
Ieguvumi
nerūsējošā tērauda pannas
Izturība pret koroziju
Augstā hroma satura dēļ nerūsējošais tērauds ir izturīgs pret rūsu, atšķirībā no oglekļa tērauda vai čuguna.
Ilgs kalpošanas laiks
Nerūsējošā tērauda pannas ir pazīstamas ar savu izturību un spēju izturēt gadiem ilgu intensīvu lietošanu.
Viegla apkope
Neraugoties uz to, ka ēdiens reizēm pielīp, nerūsējošā tērauda pannas var viegli notīrīt un tās var
lai tos nomazgātu.
Neitrāla attieksme pret pārtiku
Nerūsējošais tērauds nesaskaras ar pārtiku, tāpēc tas neietekmē garšu un neizdala ēdienā nekādas kaitīgas vielas.
Augsta karstumizturība
Nerūsējošā tērauda pannas var izturēt augstu temperatūru, ļaujot izmantot tādus gatavošanas paņēmienus kā cepšana vai flambēšana, neuztraucoties par pannu.
Daudzpusība un estētiskais izskats
Nerūsējošā tērauda panna ir piemērota dažādiem gatavošanas veidiem, sākot no cepšanas līdz lēnai gatavošanai. Un visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, tā patiešām būs piemērota jūsu virtuvei.
Nerūsējošā tērauda pannu trūkumi
Nekas nav ideāls, un tas attiecas arī uz nerūsējošā tērauda pannām. Dažus lietotājus var atturēt to augstāka iegādes cena un iespējamās grūtības, kas saistītas ar pārtikas produktu pielipšanu. Turklāt nerūsējošā tērauda pannām nepieciešama īpaša kopšana, lai saglabātu to spīdīgo izskatu.
- Augstāka pirkuma cena: Kvalitatīvas nerūsējošā tērauda pannas parasti ir dārgākas nekā pannas, kas izgatavotas no citiem materiāliem.
- Ēdiens var pielīmēties: Ja nav pareizas gatavošanas tehnikas un pietiekama tauku daudzuma, ēdiens var pielīmēties pie pannas virsmas.
- nevienmērīga siltuma sadale: Vienīgais nerūsējošais tērauds nav labākais siltuma vadītspējis, tāpēc dažas nerūsējošā tērauda pannas ir ar daudzslāņu dibenu, kas vienmērīgāk sadala siltumu.
- Lai saglabātu izskatu, nepieciešama neliela apkope: Lai pannas saglabātu savu skaistumu, tām var būt nepieciešama neregulāra pulēšana un speciāla tīrīšana, lai likvidētu apdeguma pēdas vai ūdens plankumus.
Jakub Černý, Kulina iepirkumu vadītājs
Nerūsējošā tērauda pannas neapšaubāmi ir lielisks papildinājums jebkurai virtuvei. Pateicoties to izturībai, daudzpusībai un vieglai apkopei, tās ir pelnījušas vietu ikviena ēdiena gatavošanas cienītāja arsenālā. Lai gan tās prasa zināmus sākotnējos ieguldījumus un, iespējams, nedaudz atšķirīgu pieeju ēdiena gatavošanai, to sniegtās priekšrocības ir nenovērtējamas. Nedaudz praktizējoties un pareizi kopjot, nerūsējošā tērauda panna var kļūt par jūsu labāko draugu virtuvē un kalpot jums gadiem ilgi, nenodarot kaitējumu. Kulina veikalā jūs atradīsietplaša nerūsējošā tērauda pannu izvēle no vadošajiem ražotājiem, jūs nevarat kļūdīties ar zīmoliem WMF vai DeBuyerpar kuras kvalitāti mēs dosim uguns roku.
Labākās nerūsējošā tērauda pannas pēc klientu atsauksmēm
Atšķirības starp nerūsējošo tēraudu un oglekļa tēraudu
Galvenā atšķirība starp nerūsējošo tēraudu un oglekļa tēraudu ir to sastāvā un īpašībās.
Oglekļa tērauds ir pazīstams ar savu spēju labi saglabāt temperatūru, bet, no otras puses, tas ir nepieciešamsoglekļa tērauda pannas nemērcēt ilgāk, nekā nepieciešams.un turiet tos pēc iespējas sausāk, lai pasargātu no korozijas.
Oglekļa tēraudu ieteicams arī regulāri apstrādāt ar eļļu vai citu smērvielu, lai saglabātu tā dabiskās nepielipšanas īpašības. .Nerūsējošais tērauds ir vieglāk kopjams un kopjams nekā oglekļa tērauds, tas nav pakļauts korozijai.bet dažos modeļos siltums var netikt sadalīts tik labi.
Nerūsējošā tērauda pannas kopšana
Lai saglabātu nerūsējošā tērauda pannas kvalitāti un izskatu ilgtermiņā, ir svarīgi, lai ievērot dažus aprūpes pamatnoteikumus.:
- Pirms pirmās lietošanas reizes pannu rūpīgi nomazgājiet.Izvairieties no abrazīvu tīrīšanas līdzekļu lietošanas.
- Vienmēr labi nosusiniet pannu, lai izvairītos no traipiem, ko rada izžuvuši ūdens pilieni.
- Lai panna iegūtu mirdzumam līdzīgu spīdumu, noslīpējiet pannu.
Praktiski piederumi saudzīgai un ērtai trauku mazgāšanai trauku mazgājamā mašīnā
Mūsu padoms
Lasīt arī
Čuguns, tērauds, nerūsējošais tērauds: lielais pannu salīdzinājums
Vai nezināt, kurš pannas materiāls ir piemērots tieši jums? Un ar ko tās atšķiras? Atrodiet atbildes mūsu ekspertu rokasgrāmatā.
Jā, lielākā daļa nerūsējošā tērauda pannu ir piemērotas lietošanai uz indukcijas plītīm, taču mēs iesakām pārbaudīt konkrēto modeli.
Pirms ēdiena pievienošanas ļaujiet pannai un eļļai pietiekami sakarst. Tas palīdz izveidot dabisku nelīpošu slāni un novērš pielipšanu.
Lai gan lielāko daļu nerūsējošā tērauda pannu var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, lai saglabātu to spīdumu, ieteicams mazgāt ar rokām. Tomēr nerūsējošā tērauda pannu faktisko veiktspēju trauku mazgājamā mašīnā parasti nepasliktina, ja vien konkrētajam modelim nav norādīts citādi.