Garšīgs steiks sākas ar kvalitatīvu gaļu. Izvēlieties nogatavinātu liellopu gaļu, ideālā gadījumā no augstas filejas vai muguras filejas steika. Svarīgs ir tā dēvētais marmorējums - plāns tauku slānis starp muskuļu šķiedrām, kas nodrošina sulīgumu un garšu. Gaļas sagriešana ar asu nazi 2,5 - 4 cm augstās šķēlēs.
Pirms cepšanas izņemiet gaļu no ledusskapja un ļaujiet tai atpūsties istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes līdz stundu. Tas nodrošinās vienmērīgu apbrūnēšanu.
Perfektam steikam ir nepieciešama patiešām augsta temperatūra. Pan tāpēc uzkarsē pannu uz augstas temperatūras, līdz tā sāk dūmot, tas var aizņemt 5 - 10 minūtes, bet čuguna pannām pat ilgāk. Pārliecinieties, ka gaļa ir patiešām karsta, pirms to ievietojat pannā. Tikai tā gaļa nepielipīs pie pannas un neveidosies raksturīga garoziņa.
Uzmanieties no pastiprinātāja
Lai gan jums var rasties kārdinājums izmantot pastiprinātāju uz indukcijas plīts, lai ietaupītu laiku, šoreiz atstājiet to mierā. Pannai ir nepieciešama augsta temperatūra, bet, izmantojot pastiprinātāju, pastāv risks, ka temperatūra tiks paaugstināta tik ātri, ka panna pārkarsīs, radot neatgriezeniskus bojājumus. Turklāt turbo uzkarsēšana var radīt nevienmērīgu siltuma sadalījumu un līdz ar to arī nevienmērīgi pagatavotu steiku.