Steiks uz režģa: Soli pa solim


Perfekta steika pagatavošana ir kvalitatīvu sastāvdaļu, pareizās pannas, pareizas tehnikas un pacietības apvienojums. Ievērojot šos soļus, jūs sasniegsiet rezultātu, kas iepriecinās ne tikai jūs, bet arī ikvienu gardēdi pie jūsu galda.

jak pripravit dokonaly steak
1. Izvēlieties kvalitatīvu gaļu

Garšīgs steiks sākas ar kvalitatīvu gaļu. Izvēlieties nogatavinātu liellopu gaļu, ideālā gadījumā no augstas filejas vai muguras filejas steika. Svarīgs ir tā dēvētais marmorējums - plāns tauku slānis starp muskuļu šķiedrām, kas nodrošina sulīgumu un garšu. Gaļas sagriešana ar asu nazi 2,5 - 4 cm augstās šķēlēs.

2. Ļaujiet gaļai atpūsties

Pirms cepšanas izņemiet gaļu no ledusskapja un ļaujiet tai atpūsties istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes līdz stundu. Tas nodrošinās vienmērīgu apbrūnēšanu.

3. Uzkarsē pannu

Perfektam steikam ir nepieciešama patiešām augsta temperatūra. Pan tāpēc uzkarsē pannu uz augstas temperatūras, līdz tā sāk dūmot, tas var aizņemt 5 - 10 minūtes, bet čuguna pannām pat ilgāk. Pārliecinieties, ka gaļa ir patiešām karsta, pirms to ievietojat pannā. Tikai tā gaļa nepielipīs pie pannas un neveidosies raksturīga garoziņa.

Kvalitātes pannas

Uzmanieties no pastiprinātāja

Lai gan jums var rasties kārdinājums izmantot pastiprinātāju uz indukcijas plīts, lai ietaupītu laiku, šoreiz atstājiet to mierā. Pannai ir nepieciešama augsta temperatūra, bet, izmantojot pastiprinātāju, pastāv risks, ka temperatūra tiks paaugstināta tik ātri, ka panna pārkarsīs, radot neatgriezeniskus bojājumus. Turklāt turbo uzkarsēšana var radīt nevienmērīgu siltuma sadalījumu un līdz ar to arī nevienmērīgi pagatavotu steiku.


Video instrukcijas
Ideāla steika pagatavošanas noslēpums
Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis grila meistars vai iesācējs virtuvē, mēs jums parādīsim, kā pagatavot perfektu steiku - sulīgu, maigu un garšas pilnu.
Mūsu padoms
Lasīt arī
->
top panev na steak
Kāda ir labākā steiku panna?
Lielākā daļa profesionālu pavāru iesaka tērauda vai čuguna pannas, un arī nerūsējošais tērauds nav slikts. Tomēr labāk izvairieties no pannām ar nelīpošu virsmu, jo ar tām vienkārši nevar izveidot perfektu garozu.

Labākās steiku pannas pēc klientu atsauksmēm

jak pripravit dokonaly steak
4. Sausais

Pirms cepšanas gaļu nemazgājiet. Gaļā iekļūs ūdens, kas ievērojami traucēs visu gatavošanas procesu. Tā vietā pirms gatavošanas nožāvējiet steiku ar papīra dvieli.

5. Garša

Lai pagatavotu kvalitatīvu steiku, nav nepieciešams izmantot marinādi. Gaļai piemīt dabiska, raksturīga garša, ko marinēšana nevajadzīgi nomāc. Vienkārši noberziet steiku tieši pirms gatavošanas .olīveļļa, iespējams Sāls un pārkaisa ar svaigi maltu Pipari.

6. Grauzdiņš

Ielieciet gaļu uz karstās pannas - ja tā sāk čaukstēt un sūkstīties, viss ir kārtībā. Gaļa kārtīgi savelkas, veidojot garoziņu, bet iekšpusē tā paliks sulīga. Neuztraucieties, ja sākumā gaļa pielips, un noteikti nemēģiniet to atdalīt. Pēc brīža tā atdalīsies no pannas virsmas, un to varēsiet ērti pagriezt. Izmantojiet apgriešanas rīku, lai to apgrieztu, bet nekad neiespiediet gaļu, jo no tās izplūdīs sulas.

kdy se soli steak

Kad sālīt steiku?

Sāli un piparus var sālīt un piparizēt divos posmos. Vai nu pēc steika pagatavošanas, vai tieši pirms gaļas ievietošanas pannā. Ja to izdarītu agrāk, gaļā izdalītos sulas, steiks sadegtu un tā iekšpusē būtu sauss.

Cik ilgi cept steiku?

Gatavošanas laiks vienmēr ir atkarīgs no steika biezuma un vēlamās gatavības pakāpes. Vispārīgi:

  • Reti: 2 minūtes no katras puses.
  • Vidēji izceptas: 3 minūtes no katras puses.
  • Vidēji: 4 minūtes no katras puses.
  • Vidēji labi: 4,5 minūtes no katras puses.
  • Labi pagatavots: 5 minūtes no katras puses.


Kvalitatīvi gaļas termometri

jak opect steak
8. Ļaujiet steikam atpūsties

Pirms pasniegšanas ļaujiet steikam aptuveni desmit minūtes atpūsties karstumā. Tikai tā tas būs patiešām sulīgs. To var atstāt karstā pannā, pārklātu ar vāku, vai arī ievietot folijā cepeškrāsnī. Cepeškrāsni drīkst uzkarsēt tikai līdz 100 °C.

Ja pēc pagatavošanas esat izvēlējies sālīt gaļu, dariet to tieši pirms tās atdzesēšanas. Šajā posmā var pievienot arī sviestu un garšaugus.

9. Pasniedziet

Pasniedziet mazākus steikus uz stilīgi šķīvji veselus, bet lielākos sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.

omacky ke steakum
Kādi sāļie ēdieni un mērces sader ar steikiem

Sātīgais steiks neapšaubāmi ir galvenais varonis uz šķīvja, taču labi izvēlēta piedeva un mērce var uzlabot jūsu garšas pieredzi. Iespēju ir tikpat daudz, cik garšu, tāpēc mēs esam atlasījuši dažus klasiskus padomus:

  • Visu veidu kartupeļi, tostarp frī kartupeļi un biezenis.
  • Grilēti un svaigi dārzeņi.
  • Grauzdētas vai grilētas sēnes.
  • Sīpoli gredzenu veidā vai arī karamelizēti.
  • Svaiga maize, fokāča ar garšaugiem vai olīvām, kā arī ķiploku bagete.
  • Krēmīgā mērce ar sasmalcinātiem pipariem un pilienu brendija lieliski paspilgtina gaļas garšu.
  • Ķiploku garšaugu sviests piešķir steikam papildu garšas kārtu.
  • Pikantā Chimichurri mērce arī ir klasika.


Populāri steiku naži

BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
Visbiežāk uzdotais jautājums
Kā var zināt, vai steiks ir gatavots vajadzīgajā līmenī?
Visdrošāk, izmantojot termometrs uz gaļas, ar nosacījumu, ka pagatavotais steiks ir šajā temperatūrā:
Reti: 50-52 °C
Vidēji izkarsēts: 57-60 °C
Vidējā temperatūra: 63-68 °C
Vidēji labi: 68-72 °C
Labi izpildīts: 74 °C vai vairāk
Vai steiku labāk ir cept uz pannas vai grilēt?
Abām metodēm ir savas priekšrocības. Cepšana pannā ļauj labāk kontrolēt temperatūru un iegūt vienmērīgu garozu. Savukārt grilēšana piešķir gaļai raksturīgo dūmu garšu. Izvēle ir atkarīga no jūsu vēlmēm un pieejamā aprīkojuma.
Vai steiku gaļa ir jāmarinē?
Kvalitatīva gaļa nav jāmarinē. Tai piemīt dabiska garša, ko marināde varētu nomākt. Pietiek sāli, piparus un olīveļļu tieši pirms cepšanas.
Kāda veida gaļa ir vispiemērotākā steikam?
Vislabāko steiku gaļu iegūst no labi nogatavinātiem liellopu gaļas izcirtņiem, piemēram, filejas, muguras gabaliem, ribiņacs, sānu steika vai filet mignon. Svarīgs ir arī marmorējums - taukainais apvalks, kas nodrošina gaļas sulīgumu un garšu.