tējkarošu komplekti
Tējkarote - obligāts piederums jebkurai ēdamistabai
Kas ir tējkarotes un kam tās izmanto?
Tējkarotes ir īpaša veida mazas karotītes, kas paredzētas karsto dzērienu, piemēram, tējas un kafijas, maisīšanai un baudīšanai. Tos izmanto arī nelielu sastāvdaļu daudzumu mērīšanai ēdiena gatavošanas vai cepšanas laikā, kā arī cukura vai citu saldinātāju pievienošanai dzērieniem un saldējuma vai citu desertu ēšanai.
Tējkarotes (parasti tiek pārdotas komplektos pa 6 vai 12 vienībām) parasti ir paredzētas 2,5 līdz 5 mililitriem šķidruma un ir mazākas nekā deserta karotes. Tie parasti ir izgatavoti no izturīgiem materiāliem un parasti ir pieejami sudraba, zelta vai melnā krāsā.
Papildus to galvenajam lietojumam karsto dzērienu maisīšanai un malkošanai tējkarotes ir noderīgas arī dažādiem citiem uzdevumiem virtuvē, piemēram, nelielu sastāvdaļu daudzumu mērīšanai ( tējkarote ir mērvienība, ko bieži izmanto pavārgrāmatās, receptēs u. c.), sastāvdaļu pievienošanai ēdieniem vai nelielu ēdienu porciju, piemēram, desertu vai uzkodu, ēšanas vajadzībām.
Ja esat tējas dzeršanas cienītājs, noteikti apskatiet arī mūsu iepirkšanās ceļvedi, kurā atradīsiet vairāk ar tēju saistītu piederumu un padomu.
Vai tējkarote ir tas pats, kas espresso karote?
Nē, espresso karotīte tilpuma ziņā nav tas pats, kas tējkarote . Espresso karotīte parasti ir mazāka, un tajā ir aptuveni 3-5 mililitri šķidruma, bet tējkarote - aptuveni 5 mililitri.
Espresso karotes ir paredzētas lietošanai ar espresso tasītēm, kas ir mazākas nekā parastās kafijas tasītes un kuru tilpums ir aptuveni 60 mililitri. Ar tējkarote parasti iemaisa cukuru vai pienu parastā kafijas vai tējas tasītē, kuras tilpums ir lielāks nekā espresso tasītē.
Ir svarīgi ņemt vērā, ka precīzs karotes tilpums var atšķirties atkarībā no tās formas un izmēra, tāpēc, ja ir nepieciešami precīzi mērījumi, vienmēr ir ieteicams izmērīt karotes faktisko tilpumu.
Kādi ir citi galda piederumu komplektu veidi?
Neatkarīgi no ēdiena veida vai mūsu prasībām mēs vienmēr lietojam galda piederumus. Katrs galda piederums ir paredzēts noteiktai funkcijai. Daudzi galda piederumu veidi tiek pārdoti komplektos (jo mēs reti pērkam vienu dakšiņu vai nazi), un vietnē Kulina var atrast elegantus pusdienu galda piederumu komplektus, deserta dakšu komplektus, salātu servēšanas komplektus un steiku galda piederumu komplektus.
Kāda ir atšķirība starp ēdamkarotēm un tējkarotēm?
Galvenās atšķirības ir tējkarote un ēdamkarotes lielums un lietošanas veids.
tējkarote ir maza karotīte, ko bieži izmanto karstu dzērienu, piemēram, tējas un kafijas, maisīšanai un malkošanai, kā arī neliela daudzuma materiālu iepilināšanai cepšanas vai gatavošanas laikā.
No otras puses, ēdamkarote ir lielāka karote, ko izmanto gan ēdiena gatavošanā, gan cepšanā, lai pasniegtu un mērītu sastāvdaļas. Galda karotes tilpums ir aptuveni 15 ml, tātad tā ir lielāka nekā tējkarote.
Gan tējkarotes, gan ēdamkarotes tiek izmantotas dažādi, turklāt atšķiras arī to izmērs. Kamēr ēdamkarotes izmanto, lai izmērītu un pasniegtu lielākus materiālu daudzumus ēdienu gatavošanā un cepšanā, tējkarotes parasti izmanto karstu dzērienu maisīšanai un baudīšanai vai nelielu sastāvdaļu daudzumu pievienošanai.