tējkarotes
Tējkarotes - lieliski trauki tējas un kafijas pagatavošanai
Kas ir tējkarote un kur to var izmantot?
tējkarote ir īpašs galda piederumu veids, kas paredzēts neliela daudzuma ēdiena lietošanai, kā arī nelielu vielu daudzumu maisīšanai un mērīšanai. Parasti tā ir lielāka par deserta karoti un mazāka par ēdamkaroti.
Parasti tējkarote ir neliela, sekla bļodiņa un garš, apmēram 11-17 cm garš rokturis. Parasti tas ir izgatavots no tērauda, porcelāna vai nerūsējošā tērauda, un tam ir dažādi dizaini un stili.
Tējkarotes virtuvē un ēšanas zonā var izmantot neskaitāmas reizes. Tos var izmantot tējas vai kafijas maisīšanai, cukura, garšvielu un citu cepšanas un gatavošanas sastāvdaļu mērīšanai, kā arī nelielu jogurta, saldējuma vai zupas porciju pasniegšanai.
Tējkarotes ir nepieciešams virtuves vai ēdamistabas piederums, un tās bieži tiek iegādātas komplektos vai pusdienu komplektos kopā ar citiem galda piederumiem, piemēram, galda nažiem, galda dakšiņām.
Kādi tējkaroti ir pieejami veikalā Kulina?
Atkarībā no lietošanas veida un dizaina mūsu vietnē ir pieejamas daudzas tējkarotiņu šķirnes. Šeit ir daži tipiski tējkarote , ar kuriem var nākties saskarties:
- Standarta tējkarote: Šī veida tējkarote ir vispopulārākā, un to izmanto tējas vai kafijas maisīšanai, kā arī neliela daudzuma mērīšanai cepšanai un gatavošanai.
- Deserta karote: Deserti parasti tiek ēsti ar šo konkrēto karotīti. Tam bieži vien ir garš rokturis un ovāls vai apaļš baseins.
- Medus karotes: Tās ir mazas karotītes, kurās ir noteikts daudzums medus. Tie ir paredzēti ievārīšanai karstos dzērienos, piemēram, tējā vai kafijā.
- Espresso karote: Tā ir maza, šaura tējkarote , ko izmanto espresso maisīšanai un dzeršanai.
- Cukura karotīte: Cukura karotīte ir maza tējkarote , ko izmanto, lai pasniegtu un samaisītu cukuru. Tam bieži ir dekoratīva bļoda.
Kāda ir atšķirība starp ēdamkaroti un tējkarote cepšanā?
Galda karoteir populāra mērvienība, ko bieži izmanto ēdiena gatavošanā un cepšanā, lai mērītu sastāvdaļu porcijas, bet ne tikaiēdot, pasniedzot vai maisot. Tas ir acīmredzami lielāks nekā tējkarote un starpība starp to tilpumiem ir vairāk vai mazāk trīskārša, tātad, ja ēdamkarote ir 10 g miltu, tad miltu tējkarote ir 3, bet ēdamkarote satur 15 g ūdens vai piena, bet tējkarote - 15 g ūdens vai piena tējkarote ir 5 g.