terīnes
Tējkannas - skaists veids, kā pasniegt zupu
Kas ir trauks un kam tas tiek izmantots?
Trauks ir trauks, ko izmanto tādu ēdienu pasniegšanai kā zupas un sautējumi. Tējkannas parasti izgatavo no karstumizturīgiem materiāliem, piemēram, porcelāna, fajansa vai citiem materiāliem, un bieži vien tās ir dekorētas ar sarežģītiem rakstiem vai dizainiem.
Gadsimtu gaitā traukiem ir bijušas visdažādākās formas, tostarp apaļas, taisnstūra un izdomas pilnas, piemēram, dzīvnieku vai savvaļas putnu formas.
Ko var ievietot traukā?
Tējkannas visbiežāk izmanto zupu un sautējumu pasniegšanai, taču tās var izmantot arī citu karstu ēdienu vai aukstu ēdienu, piemēram, salātu un augļu, pasniegšanai. Turēnā var pasniegt šādus ēdienu piemērus:
- Zupa: Zupas pasniegšanai bieži tiek izmantotas tējkannas. Tvertnē var iepildīt jebkura veida zupu, tostarp sviesta ķirbju, tomātu, sēņu un vistas nūdeļu zupu.
- Gulējums: Tējkannas ir lieliski piemērotas sautējumu, tostarp liellopu gaļas, dārzeņu un jēra gaļas sautējumu, pasniegšanai.
- Čilli: bieži sastopams ēdiens, ko var pasniegt arī traukā, ir čilli. Tas ir sātīgs, sātīgs un lieliski piemērots aukstākiem laika apstākļiem.
- Karijs: Karstā karija pasniegšanai var izmantot arī mērci. Karija ēdieni no vistas gaļas, jēra gaļas vai dārzeņiem ir lieliska izvēle.
- Makaronu izstrādājumi: Makaronu ēdienus, piemēram, spageti ar kotletēm, makaronus ar sieru vai lazanju, var pasniegt lielā traukā.
- Salāti: Lai gan traukus parasti izmanto karstu ēdienu pasniegšanai, tos var izmantot arī aukstu ēdienu, piemēram, lielu salātu vai augļu salātu pasniegšanai.
Kā uzturēt zupu siltu traukā?
Ir vairāki veidi, kā uzturēt zupu siltu traukā:
- Uzkarsējiet trauku ar karstu ūdeni: Pirms zupas ielejšanas uzpildiet traukā karstu ūdeni un ļaujiet tam dažas minūtes nostāvēties. Tas neļaus zupai pārāk ātri atdzist.
- Izmantojiet vāku: Uzklājiet vāciņu: cieši pieguļošs vāciņš palīdzēs zupu ilgāk saglabāt siltu.
- Izmantojiet tējkannas sildītāju vai tējas lukturīšus: Ja jūsu tējkannai ir augstas kājiņas, varat izmantot tējas lukturīšus, lai to nedaudz uzsildītu (tāpat kā tējkannu).
Ja meklējat citus traukus elegantai zupas pasniegšanai, apskatiet mūsu zupas šķīvjus, zupas karotes un virtuves pavārnīcas.