Ugunsizturīgi trauki
Rameķīši - lieliski trauki vienreizējai lietošanai
Tradicionālā ramekina definīcija ir mazs, taisnstūra keramisks vai stikla trauks, ko izmanto cepšanai un pasniegšanai. Rameķīšus bieži izmanto, gatavojot desertus, piemēram, krēmbrūlē, drupinājumus un siera kūkas, kā arī nelielām porcijām pikantu ēdienu pagatavošanai. Rameķenus var izmantot arī nelielu ēdiena porciju pasniegšanai viesībās un banketos.
Kādas ir cepšanas priekšrocības, cepot trauciņā?
Tā kā ramekīniem parasti ir cilindriska forma un neliels izmērs, tie ir ideāli piemēroti vienas porcijas desertu cepšanai. Tās var izmantot mikroviļņu krāsnī, cepeškrāsnī un trauku mazgājamā mašīnā, un tās var izmantot arī kā pīrāgu vai kēksu veidnes. Rameķēni ir lieliski piemēroti suflē un citiem mutē kūstošiem desertiem, kurus no cepeškrāsns var pasniegt uzreiz uz galda. Labu apetīti!
Radoši pavāri izmanto ramekīnus mērcēm, pīrāgiem un pat krēmīgām zupām. Tie ir arī ideāli piemēroti, lai pasniegtu uzkodas, piemēram, riekstus vai žāvētus augļus.
Ramekīni ir ērti arī tiem cilvēkiem, kuri dzīvo vieni vai tikai ar partneri. Galu galā nevajadzīgi cept papildu porcijas ēdiena, kas vairākas dienas atradīsies ledusskapī, ir ne tikai laika, bet arī pārtikas izšķiešana. Ēdiena gatavošana bez atkritumiem ir ne tikai ekonomiska, bet arī videi draudzīga.
Vai ramekīni ir izturīgi?
Ramekīni ir izgatavoti tā, lai tos varētu lietot atkārtoti un tie būtu izturīgi. Tie ir arī izturīgi pret augstām temperatūrām, kas padara tos par universāliem virtuves traukiem, kas lieliski piemēroti vārīšanai, cepšanai un atdzesēšanai. Tikai padomājiet, cik lieliskas lietas jūs varētu pagatavot - atsevišķas šokolādes kūkas, krēmbrulē, tiramisu un mususus, lai nosauktu tikai dažus no tiem, ko jūs gaida? Ko jūs gaida? Apskatiet, ko piedāvā Kulina, un sāciet darbu uzreiz. Tad apsēdieties un baudiet savu kulinārijas darbu rezultātus kopā ar ģimeni un draugiem.
Kulina piedāvā dažāda stila traukus, tostarp tos, ko ražojis Bitz un Revol. Revol ir franču uzņēmums, kas ir labi pazīstams ar savu produktu augsto kvalitāti.
Vai pirms cepšanas ir nepieciešams iepriekš sagatavot ramekīnus?
Lielākā daļa trauku ir salīdzinoši mazi. Tā rezultātā karstums cepeškrāsnī var viegli nokļūt līdz maisījuma vidum. Lai novērstu deserta apdegšanu, cietu cepšanu vai pārgatavošanos, ieteicams ievietot ramekinu ūdens peldē. Visos gadījumos iepriekš pārbaudiet ražotāja norādījumus. Daži trauciņi ir piemēroti pat vārīšanai zem spiediena vai izmantošanai mikroviļņu krāsnī.