odpocet
1 diena
10 stundām
51 minūtēm
8 sekundēm

Universālās cepšanas pannas

Rādīt filtrus
Rādīt filtrus
Kārtot pēc
1 vienību skaits
WOLL Diamond Titan Best Notīrīt filtrus
Nepiedegoša panna WOLL ECO LITE IND 28 cm, noņemams rokturis, WOLL WL1528ELI

Pannas – kuras pannas ir vislabākās cepšanai?

Pannas ir nepieciešamas ikvienā virtuvē. Visizplatītākie pannu veidi ir alumīnija, nerūsējošā tērauda, vara un čuguna pannas. Katram materiālam ir savas īpašības un priekšrocības, par kurām varat lasīt zemāk vai mūsu pilnajā pannu ceļvedī šeit.

Kuras ir labākās pannas un kādam ēdienam tās ir piemērotas?

  • Nerūsējošā tērauda pannas: piemērotas gandrīz visu veidu ēdieniem, ko vēlaties cept, apcept vai apdedzināt. Tās ir praktiski neiznīcināmas, un materiāls nodrošina lielisku siltuma sadali.
  • Alumīnija pannas ir vislabāk piemērotas atsevišķu gaļas porciju, steiku, burgeru cepšanai vai olu pagatavošanai. Alumīnija pannas ir vieglas un ļoti labi vada siltumu, taču jāņem vērā, ka tās neuztur siltumu pārāk labi, tāpēc, pievienojot ēdienu karstai pannai, temperatūra var svārstīties.
  • Čuguna pannas ir vislabāk piemērotas steikiem, kā arī dažādu veidu ēdienu cepšanai un apcepšanai. Tomēr atcerieties, ka tās nevajadzētu lietot tādiem ēdieniem kā tomāti un citas skābas sastāvdaļas, smalkas zivis, olas vai lipīgi deserti.
  • Vara katli ātri uzkarst un atdziest, tie izskatās skaisti un ir lielisks jebkuras virtuves rotājums, tie ir ideāli piemēroti ēdienu gatavošanai, kuriem nepieciešams nemainīgs karstums un precīza temperatūras kontrole (zivīm, mērcēm vai saldumiem, piemēram, karamelei), bet tos nevajadzētu lietot kopā ar skābām sastāvdaļām, piemēram, citrona sulu, vīnu vai tomātiem.

Pareizas pannas iegāde ir atkarīga arī no tā, kādu ēdienu jūs parasti cepjat, kāda veida plīti jūs izmantojat un cik cilvēkiem jūs parasti gatavojat. Varat arī apskatīt mūsu voku un grila pannu izvēli.

Vai pannas ar nelipīgu virsmu ir piemērotas cepšanai, un kāpēc profesionāli pavāri tās ienīst?

Pannas ar nelipīgu virsmu ir ļoti ērtas un viegli lietojamas, un daudziem cilvēkiem patīk tās izmantot dažādiem kulinārijas uzdevumiem, tostarp cepšanai, grauzdēšanai vai sautēšanai. Tomēr jums jāzina, ka tās parasti ir ļoti jutīgas, un ir viegli sabojāt to nelipīgo pārklājumu, izmantojot nepareizus virtuves piederumus vai pārāk spēcīgus abrazīvus tīrīšanas līdzekļus. Tieši tāpēc profesionāli pavāri tās neizmanto profesionālajās virtuvēs vai restorānos, kur pannas tiek pastāvīgi lietotas.

Kvalitatīvas pannas ar nelipīgu virsmu tomēr ir lieliski instrumenti lietošanai mājas apstākļos, un nerūsējošā tērauda un nelipīgu īpašību kombinācija ir ideāli piemērota visu veidu mājas pavāriem, tostarp pilnīgiem iesācējiem. Izmantojiet savas pannas ar nelipīgu virsmu, jo īpaši olu ēdieniem, dārzeņiem, mājputniem un smalkām zivīm.

Viss par pannām ar nepielīpošu pārklājumu

Cik bieži jāmaina pannas ar nepielīpošu pārklājumu?

Saskaņā ar vispārīgiem noteikumiem tās jāmaina aptuveni reizi piecos gados, bet reizi pa reizei jāpaskatās uz savu pannu, un, ja pamanāt, ka tā ir deformēta, saskrāpēta vai mainījusi krāsu, nekavējoties pārtrauciet to lietot.

Kuras pannas ir vislabākās?

Kulinā jūs atradīsiet daudz uzticamu, augstas kvalitātes pannu no tādiem labi pazīstamiem ražotājiem kā Zwilling, Fissler, Woll vai WMF. Izvēle ir atkarīga no tā, kādu materiālu jūs preferējat un cik daudz naudas vēlaties ieguldīt savā pannā. Izvēlieties Tefal, ja meklējat lētu pannu ar nepielīpošu pārklājumu, vai pārejiet uz de Buyer, ja varat atļauties premium klases pannu no leģendārā franču ražotāja.

Kā rūpēties par savām pannām?

Katram materiālam ir savas īpatnības, un tāpēc tam ir nepieciešama individuāla kopšana.

  • Pannām ar nelipīgu pārklājumu izmantojiet tikai silikona piederumus.
  • Vienmēr mazgājiet pannas ar rokām, neizmantojiet spēcīgus mazgāšanas līdzekļus vai abrazīvus līdzekļus.
  • Nosusiniet pannas uzreiz pēc mazgāšanas.
  • Izvairieties no lielām temperatūras izmaiņām (nekad nelieciet karstu pannu zem auksta ūdens strūklas).
  • Centieties izvairīties no skābiem ēdieniem un aerosola gatavošanas sprejiem.
  • Pēc nosusināšanas pārklājiet pannu ar plānu eļļas kārtiņu.
  • Pareizi uzglabājiet pannas.
Viss par pareizu pannu kopšanu