Virtuves mikseri
Stacionārie blenderi - sajauciet efektīvi
Stacionārie blenderi pārsvarā tiek izmantoti, lai pagatavotu krēmzupas, veselīgus smūtijus vai alkoholiskos dzērienus, taču tos var izmantot arī mājas humusa, pesto, biezeņu vai jebkura cita vajadzīgā emulģēšanai vai sasmalcināšanai.
Vai izvēlēties stacionāru vai rokā turamu blenderi?
Lai gan rokā turami blenderi ir kompakti, ērti un neaizņem daudz vietas virtuves atvilktnēs, stacionārie blenderi piedāvā daudzas citas priekšrocības - tie ir vienkārši jaudīgāki, tiem ir vairāk funkcionalitātes, un rezultātā iegūsiet krēmīgākas, vienmērīgākas zupas, mērces, biezeņus un mērces. Tā ir taisnība, ka tie aizņem vairāk vietas uz virtuves virsmām un ir vairāk jātīra, un jums ir jāpārnes sastāvdaļas no katliem vai bļodām uz stacionārā miksera bļodu, bet gatavā produkta tekstūra atmaksājas. Stacionārie blenderi ir arī vēlams risinājums, lai blenderētu cietas sastāvdaļas, piemēram, ledus kubiņus saldētiem dzērieniem vai saldētu augļu smūtijiem.
Pieņemot lēmumu par stacionāra blendera iegādi, padomājiet par savu paredzēto mērķi. Ko jūs parasti gatavojat, vai jums tiešām būs nepieciešama ierīce, kas var efektīvi sajaukt sastāvdaļas? Vai jūs bieži gatavojat smūtijus, dzērienus, zupas, dārzeņu pastas un biezeņus vai pesto? Ja atbilde ir apstiprinoša, jums noteikti jāiegādājas galda blenderis savai virtuvei.
Kulina ir pieejami daudzi stacionārie blenderi dažādās cenās un ar atšķirīgām funkcijām. Izvēlieties retro stilu no “Smeg” vai “KitchenAid” vai meklējiet kaut ko ar modernāku izskatu un izvēlieties blenderi no Alessi”, “ETA” vai “WMF”.
Stacionārā blendera uzturēšana un kopšana
Ja jūsu stacionārajam blenderim rodas problēmas ar komponentu apstrādi, nevilcinieties enerģiski izmantot blenderi, lai maisījums pārvietotos pa asmeņiem. Pārliecinieties, vai blendera trauks ir vismaz 25% pilns, pievienojiet nedaudz šķidruma vai pagrieziet blenderi uz lielāku ātrumu, lai asmeņi darbotos vienmērīgāk. Taču, ja sastāvdaļas nesāk kustēties, mazāks ātrums var arī palīdzēt tām sākt kustēties.
Ir arī laba ideja pievienot sastāvdaļas saskaņā ar receptes norādījumiem; blendera recepšu grāmatās parasti ir iekļauta komponentu secība. Parastā sastāvdaļu pievienošanas secība blenderī, veidojot smūtiju bez receptes, ir šāda: vispirms zaļumi, pēc tam neapstrādāti augļi un dārzeņi, saldēta pārtika, ledus un šķidrums.
Un, ja esat smūtiju cienītājs (-a), pārbaudiet arī mūsu smūtiju pagatavotāju piedāvājumu, kas palīdzēs pagatavot mājās gatavotu smūtiju un paņemt to līdzi ceļā ar pievienotu īpašu pārnēsājamu krūzi.