Wüsthof
"Wüsthof" - ģimenes uzņēmums kopš 1814. gada
Johans Ābrahams Vīsthofs (Johann Abraham Wüsthof) 1814. gadā nodibināja "Širpu rūpnīcu, tērauda un dzelzs rūpnīcu". Pateicoties viņa trim dēliem, uzņēmums gadu gaitā pieauga un ieguva lielāku atpazīstamību, un viens no viņiem — Eduards Vīsthofs (Eduard Wüsthof) — beidzot pārņēma rūpnīcu un paplašināja klāstu, kas ietver 1200 dažādu ar rokām darinātu kabatas, maizes, dārzeņu un miesnieka nažu modeļus. Tajā pašā laikā cits brālis Roberts Vīsthofs (Robert Wüsthof) devās uz Ameriku, kur viņam beidzot izdevās nodibināt jaunas uzņēmējdarbības attiecības, kas ļāva atvest Vīsthofu ģimenes augstākās kvalitātes asmeņus uz Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV). Tikmēr viņa brāļi Vācijā izmantoja industrializācijas procesa priekšrocības un iegādājās ar tvaiku darbināmu iekārtu, paplašināja ražošanu un pieteica patentu, un izstrādāja ikonisku trident logotipu.
Mūsdienās uzņēmums joprojām ir ģimenes rokās, un Vīsthofu ģimenes locekļu septītā paaudze — brālēni Viola Vīsthofa (Viol Wüsthof) un Haralds Vīsthofs (Harald Wüsthof) — vada to, kas ir kļuvis par vienu no visinovatīvākajiem nažu ražotājiem pasaulē.
Kādus nažus izmanto Gordons Ramzijs (?
Nažu kvalitāti pierāda ne tikai to izgatavošanas vieta – Solingena, Vācijā, ko sauc par "asmeņu pilsētu", bet arī slaveni vislabākie šefpavāri. Gordons Ramzijs (Gordon Ramsay) savā tiešsaistes kulinārijas kursā izmanto "Wüsthof" nažus un, pēc šefpavāra domām, vissvarīgākie naži, kam ir jābūt jūsu virtuvē, ir:
- šefpavāra naži smalcināšanai;
- naži mazo dārzeņu un augļu mizošanai un griešanai;
- atkaulošanas naži ar elastīgu asmeni gaļas un kaulu griešanai;
- naži ar robotām malām vai maizes naži.
Un jūs tos visus atradīsiet "Wüsthof" piedāvājumā.
"Wüsthof" misija un vīzija
Zīmola "Wüsthof" ideja vienmēr bija viena un tā pati - pilnveidot būtiskāko: augstas kvalitātes kaltus nažus gan mājas, gan profesionālai lietošanai.
Uzņēmuma mērķis ir piedāvāt ēdienu cienītājiem, gatavošanas entuziastiem un šefpavāriem no visas pasaules īpaši asus, augstas kvalitātes nažus, kas ir skaisti, funkcionāli un vienlaikus lieliski līdzsvaroti.
Ikoniski produkti un izcilas produktu funkcijas
Viena no "Wüsthof" vislabāk pārdotajām nažu sērijām ir tagad ikoniskā sērija Classic, kurā ietilpst:
- šefpavāra naži;
- Santoku naži;
- maizes naži;
- šķiņķa naži;
- mizošanas naži;
- lašu naži;
- griešanas naži;
- steiku naži.
Visi šie naži — tāpat kā visi citi uzņēmuma piedāvātie naži — tiek ražoti Solingenā, Vācijā. To sauc par asmeņu pilsētu un ideālas nažu slīpēšanas galvaspilsētu, un tas ir reģions, kurā strādā pasaules visprasmīgākie nažu amatnieki. Šī atrašanās vieta nodrošina, ka "Wüsthof" asmeņi ir patiešām neparasti.
Papildus nažiem "Wüsthof" saviem klientiem piedāvā griešanas dēļus (drošus nažu asmeņiem), nažu asināmos (elektriskos, dimanta asināšanas un keramikas asināšanas akmeņus), pavāra makstis, nažu makstis, gaļas dakšas, nažu blokus, kā arī magnētiskus un koka nažu plauktus.