zupas šķīvji
Zupas šķīvji - zupu, makaronu, salātu un citu ēdienu pasniegšanai
Kādam nolūkam tiek izmantoti zupas šķīvji?
Zupas šķīvji ir dziļi šķīvji vai seklas bļodas (atkarībā no izpratnes), ko parasti izmanto zupas vai citu šķidro ēdienu pasniegšanai. Zupas šķīvji, kas no parastajiem pusdienu šķīvjiem atšķiras ar to, ka ir lielāki un dziļāki, ir lieliski piemēroti buljonu, sautējumu, sautējumu un citu līdzīgu ēdienu pasniegšanai. Turklāt zupas šķīvislielākais malējais malks nodrošina vietu, kur nolikt neēdamus ēdiena gabaliņus vai maizes gabaliņu, ko var piedāvāt kopā ar zupu.
Zupas šķīvjus var izmantot arī citu ēdienu, piemēram, makaronu, salātu un desertu, pasniegšanai.
Kāds ir ideālais zupas šķīvisizmērs?
Optimālais zupas trauka izmērs var atšķirties atkarībā no individuālajām vēlmēm, taču tipiska zupas šķīvis diametrs parasti ir no 14 cm līdz 30 cm. Tas ļauj pasniegt pietiekamu zupas porciju, neizlejot to līdz šķīvja malām.
Kāda ir atšķirība starp zupas šķīvis un zupas bļodu?
bļoda un zupas šķīvis galvenokārt atšķiras pēc formas un izmēra. Kopumā zupas bļodas ir dziļākas un šaurākas nekā zupas šķīvji, kas bieži vien ir plakanāki un platāki.
zupas šķīvis ir plakans, sekls trauks ar plašu malu, ko bieži izmanto zupas, sautējumu un citu šķidru ēdienu pasniegšanai. Tos var izmantot arī makaronu, salātu un citu ēdienu pasniegšanai.
Savukārt zupas bļoda ir dziļš, noapaļots trauks bez plakanas malas daļas. Tā kā tās ir dziļākas, tās ilgāk saglabā karstu zupu, sautējumu vai gulašu. Traukus var izmantot arī graudaugu, rīsu un citu ēdienu pasniegšanai.
Portālā Kulina ir plašs dažādu stilu un formu zupas šķīvju piedāvājums, piemēram, no tādiem premium klases zīmoliem kā Revol, Eva Solo, un Blomus. Varat apskatīt arī citus produktus, kas jums varētu būt nepieciešami, ja esat zupas cienītājs, piemēram, zupas traukus, zupas karotes un ēdamkarotes.