zupas un mērču karotes
Zupas un mērču karotes - jūsu ēdamistabas palīgi
Karotes zupu un mērču pasniegšanai, līdzīgi kā citām servēšanas karotēm, ir ar lielākām bļodiņām nekā standarta karote vai maisīšanas karotēm. To bļoda ir paredzēta lielākam šķidruma daudzumam, un to rokturi ir garāki, lai varētu iebāzt dziļā katlā vai zupas terīne.
Kāda veida karotes izmanto ēdamistabā?
Ir daudz dažādu veidu karotīšu, ko izmanto, pasniedzot vakariņas vai jebkuru citu ēdienu pie galda, bet dažas no populārākajām ir šādas:
- Zupas pavārnīcas: Zupas karote ir liela, dziļa karote ar garu rokturi, ko izmanto, lai pasniegtu zupas vai sautējumus. Tā konstrukcija parasti ir ar āķveida rokturi, lai to varētu viegli piestiprināt pie mērču katliņš vai zupas terīne .
- Mērces karote jeb mērces karote ir mazāka karote ar dziļāku, šaurāku bļodu (bieži vien ar uzgali), ko izmanto mērcēm, ko pasniedz mērču bļodiņās vai mērču laivās
- Servēšanas karotes ar seklākām bļodiņām nekā zupas pavārnīcas, ko izmanto rīsu, kartupeļu vai dārzeņu pasniegšanai
- Galda karotes - karotes, ko galvenokārt izmanto ēšanai
- Tējkarotes un espresso karotes - izmanto tējas, kafijas un desertu pasniegšanai
Šie ir tikai daži piemēri no vairākiem zupas un mērču servēšanas karote dizainiem, kas tiek piedāvāti vietnē Kulina's; pārlūkojot kolekciju, jūs atradīsiet vēl citas šķirnes. Karotes izvēle būs atkarīga no konkrētās pasniegtās zupas vai mērces, kā arī no jūsu vēlmēm.
Vai var izmantot zupas vai mērces karoti citu ēdienu pasniegšanai?
Jā, citu ēdienu pasniegšanai var izmantot pavārnīcu vai mērces karoti, taču tas ne vienmēr ir labākais risinājums. Atšķirībā no citiem karošu veidiem zupas vai mērču karotēm ir lielāka un dziļāka bļoda, jo tās ir īpaši veidotas zupu un mērču pasniegšanai. Tomēr šīs karotes varētu būt labs risinājums, ja pasniedzat ēdienu, kurā ir daudz mērces vai šķidruma, ko nedrīkst notecināt, piemēram, gulašu. Daži cilvēki makaronu ēdienu pasniegšanai izmanto arī servēšanas karotes.
Ja meklējat virtuves kausu, pārbaudiet mūsu piedāvāto virtuves piederumi.