Vai tiešām ir nepieciešama īpaša pankūku panna, vai arī mēs varam iztikt ar universālu pannu? Šis jautājums acīmredzot uztrauc daudzus pankūku cienītājus. Mūsu rokasgrāmatā mēs mēģināsim atrisināt šo dilemmu un vienlaikus sniegsim padomus, kā izvēlēties savām vajadzībām ideālo pannu. Lai mājās ceptas pankūkas vienmēr būtu gardas!
1. Kāpēc ir vērts iegādāties speciālu pankūku pannu pannu (un kā to izvēlēties)
5 IEMESLI, KĀDĒĻ MĀJĀS BŪTU NEPIECIEŠAMS PANKŪKU GRILS
- Perfekta forma ar zemām malām, lai būtu viegli ieliet mīklu un pagriezt pankūkas.
- Daudzpusīga izmantošana - var izmantot arī omletēm, kartupeļu pankūkām vai pankūkām.
- Ergonomisks rokturis ērtai pankūku turēšanai un pagriešanai.
- Neadhezīva virsma plānām pankūkām bez apdegšanas un plīsumiem.
- Smags metāla dibens optimālai karstuma vadīšanai un vienmērīgai apcepšanai.
Parastas pannas ar augstām malām nav piemērotas pankūku cepšanai. Viegla mīklas apstrāde, prasmīga pagriešana un, galvenais, vienmērīgi pagatavotas pankūkas kā restorānā ir galvenie iemesli, kāpēc iegādāties īpašu pankūku pannu. Ieguldījums atmaksāsies.
PIRMS IZVĒLES ŅEMIET VĒRĀ DAŽUS GALVENOS FAKTORUS.
- Savietojamība ar plīti - vai tas ir piemērots gāzes, elektriskajai, keramiskajai vai indukcijas plītij.
- Nelīpoša virsma - tas ir absolūti nepieciešams, gatavojot pankūkas, lai tās nesaplēstos uz pannas.
- Materiāls - Izvēlieties no pārbaudītiem materiāliem, piemēram, tērauda (dzelzs), titāna un kvalitatīvām pannām ar alumīnija serdi un izturīgu nelīpošu virsmu.
- Izmērs - izvēlieties atbilstoši savām prasmēm un porciju skaitam (populārākais izmērs 24-30 cm).
- Pannas augstums - optimālais malu augstums ir 2 - 10 mm
- Rokturis - garš, ērts un izolēts, lai pat karsts turētos pie pannas.
2. Labākie materiāli pankūku pannām - salīdzinājums un padomi
Izvēlotieskvalitatīvas pankūku pannas būtiska nozīme ir piemērota materiāla izvēlei. Katram materiālam ir specifiskas īpašības, kas ietekmē pannas veiktspēju. Runāsim par tādiem materiāliem kā tērauds, titāns un alumīnijs.
Tērauda pankūku pannas
Tērauda pankūku grils - klasiska un izturīga izvēle ar lielisku siltuma vadītspēju, kas kalpos jums visu mūžu.
Titāna pankūku pannas
Titāna pankūku grils - viegls, izturīgs un viegli kopjams, pateicoties nelīpošajai virsmai.
Alumīnija pankūku pannas
Alumīnija pankūku panna - viegla, ar ātru temperatūras paaugstināšanos un labu siltumvadītspēju.
Tērauda pankūku pannas
Tērauda pannas (kā arī čuguna pannas) ir klasiska un pārbaudīta izvēle garšīgu pankūku pagatavošanai. Tērauds ir spēcīgs un izturīgs materiāls, kas nodrošina stabilitāti un izturību. Tā labi uzkrāj siltumu un vienmērīgi to sadala pa pannu. Kvalitatīva tērauda panna var kalpot visu mūžu. Uzkarsējot pannu un regulāri to lietojot, panna kļūst dabiski izturīga. nepielipīga un tās īpašības vēl vairāk uzlabojas. Ieguldījums tērauda pankūku pannā noteikti ir tā vērts.
Tērauda pankūku pannu priekšrocības un trūkumi
Titāna pankūku pannas
Titāna pannas kopā ar tērauda pannām ir labākā izvēle šefpavāra pankūkām. Titāns ir izturīgs, viegls un lieliski vada siltumu. Titāna pannas ātri uzkarst un uztur precīzu temperatūru, nodrošinot perfektu rezultātu. To priekšrocība ir arī viegla apkope un tīrīšana. Izmantojot šo materiālu, jūs noteikti nekļūdīsieties.
Titāna pankūku pannu priekšrocības un trūkumi
Alumīnija pankūku pannas
Pannas pamatā ir viegls alumīnija kodols, kam piemīt izcilas siltumvadītspējas un kas lieliski sadala siltumu. Tomēr alumīnijs nav piemērots saskarei ar pārtiku, tāpēc tas ir kombinēts ar tēraudu un virsmas pārklājumu, kas nav lipīgs. Rezultātā panna lieliski vada siltumu, tāpēc pankūkas izcepas vienmērīgi, un tai ir arī nelīpoša virsma, kas atvieglo lietošanu.
Alumīnija pankūku pannu priekšrocības un trūkumi
3. Kas jāņem vērā, izvēloties pankūku pannu
Vai meklējat pareizo pannu, kurā ātri un viegli pagatavot zeltainas pankūkas? Mēs jums pastāstīsim, kas jāņem vērā, izvēloties pareizo pannu savai virtuvei.
3.1 Izvēlieties pankūku pannu pannu ar nelīpošu virsmu
Lai pagatavotu gardas un labi izskatīgas pankūkas, ir svarīgi izvēlēties piemērotu pannu ar kvalitatīvu nelīpošu virsmu. Ieteicamie veidi ir šādi:
- Tērauda un čuguna pannas ar nelīpošu virsmu ir ļoti izturīgi pret augstām temperatūrām un skrāpējumiem no metāla traukiem. Nav jāuztraucas par virsmas bojājumiem. Tomēr ir svarīgi pieminēt, ka tērauda pannas pēc pirmās apdedzināšanas kļūst nepielipīgi. Jo ilgāk tos lietojat, jo labākas īpašības tie iegūst. Tomēr tos nevar mazgāt trauku mazgājamā mašīnā.
- Titāna pannas ar nelīpošu virsmu ir stabili un saglabā savu formu pat augstā temperatūrā. Virsma ir izturīga pret skrāpējumiem, ko rada metāla instrumenti.
- Alumīnija pannas ar nelīpošu virsmu apvieno vieglu alumīnija serdi, kas, pateicoties tā izcilajām siltumvadītspējas īpašībām, lieliski sadala siltumu. Neraugoties uz to, ka lētākiem modeļiem pastāv risks saskrāpēt nepielipīgo virsmu un iespējama pannas dibena deformēšanās, tā tomēr ir laba izvēle, lai iegūtu zeltainas un vienmērīgi pagatavotas pankūkas.
3.2 Tas ir atkarīgs no tā, cik lielas pankūkas jums patīk.. un uzmanieties, lielāka panna prasīs vairāk prasmju.
Izvēloties pankūku pannu cepšanas pannu, ir ieteicams ņemt vērā pannas lielumu.
- Mazākas pannas: ar diametru aptuveni .24 cm ir piemērotas pankūku pagatavošanai 1-2 personām.
- Centrālais baseins: ar izmēru aptuveni 26, 27, 28 cm ir ideāli piemērots 2-3 pusdienotājiem.
- Lielas pannas: dimensiju 30 cm un vairāk piemērots visai ģimenei vai lielākam uzņēmumam.
Tāpēc, ja pankūkas gatavojat tikai dažiem cilvēkiem, pietiek ar mazāku pannu. Vairāk cilvēku, iegādājieties lielāku modeli, lai pie plīts nebūtu jāpavada mūžīgi.
3.3. Pārbaudiet saderību ar plīti, īpaši indukcijas pannām.
- Lielākā daļa pannu ir pielāgojamas dažādām plītīm - gāzes, elektriskajām, keramiskajām.
- Uzmanību, ne visi modeļi darbojas ar indukciju. Vieglas alumīnija pannas nav piemērotas indukcijai, ja vien to apakšdaļa nav vismaz no feromagnētiska materiāla, t. i., nerūsējošā tērauda, čuguna, emaljēta metāla utt.
- Tāpēc, iegādājoties pārbaudiet materiālu, lai izvairītos no liekiem ieguldījumiem.
Labākās pankūku pannas pēc klientu atsauksmēm
Kulina tip
Pārbaudiet trauku piemērotību ar magnētu - ja tas pielīp, tad indukcijas panna darbosies. Labas kvalitātes pannas ar nelīpošu virsmu ir ideāla izvēle, lai nodrošinātu ērtu pankūku gatavošanu uz indukcijas plīts. Mūsu klāstā atradīsiet piemērotus modeļus visiem plīts virsmu veidiem.
4. Labākie pankūku pannu zīmoli - kvalitāte, kurai varat uzticēties
Mēs esam pārbaudījuši desmitiem vadošo ražotāju modeļu, un varat būt droši, ka esam izvēlējušies labākos. Izpētiet mūsu klāstu, piemēram, de Buyer vai WOLL.
Pankūku pannas de Buyer
Franču zīmols de Buyer ražo patiešām augstas kvalitātes tērauda (un dzelzs) pannas pankūku cepšanai, kas ir iecienītas to izcilo īpašību dēļ. Pateicoties izcilajai siltumvadītspējai, tās ātri uzkarst un pēc tam vienmērīgi sadala siltumu pa visu virsmu. Tādējādi pankūkas tiek pagatavotas perfekti zeltainas, bez aukstiem vai apdegušiem plankumiem. De Buyer pannas ir arī ļoti izturīgas un spēj izturēt biežu lietošanu.
WOLL pankūku pannas
Vācu premium klases zīmols WOLL piegādā augstākās kvalitātes titāna pannas pankūku cepšanai ar nelīpošu, pret skrāpējumiem noturīgu virsmu. Pateicoties inovatīvajam materiālam un izgatavošanas kvalitātei, karstums zibens ātri sadalās pa visu pannas virsmu. Tāpēc tās ir piemērotas arī indukcijai. Turklāt tās nodrošina ekonomisku gatavošanu ar minimālu eļļas daudzumu. WOLL pannas izskatās moderni un ar tām ir lieliski strādāt.
5. Ko izvēlēties - pankūku taisītāju vai klasisko pankūku pannu?
Classic pankūku pannas tās ir laba izvēle, bet godīgi - kuram no mums pietiek laika un pacietības cept pankūkas visai ģimenei? Varbūt ir laiks apsvērt iespēju iegādāties palīgu, piemēram, .pankūku pagatavošanas ierīcear kuru pat iesācējs pavārs var viegli un ātri pagatavot zeltainas pankūkas.
Pankūku cepēji
Atšķirībā no klasiskās pannas pankūku pagatavošanas ierīce izstrādāta īpaši ātrai un vienkāršai pankūku pagatavošanai. Tad kāpēc iegādāties pankūku cepšanas ierīci?
- Pateicoties īpašajai formai un nepielipīgajai gatavošanas virsmai, jūs panāksiet perfektu pankūku apcepšanos un atdalīšanos, nepievienojot daudz eļļas.
- Aizmirstiet par nebeidzamu pankūku plūkšanu.
- Izmantojot pankūku cepšanas ierīci, varat gatavot pankūkas no paša sākuma un ietaupīt daudz laika un nervu.
Izvēloties pareizo modeli, ņemiet vērā tādus parametrus kā jauda, plāksnes izmērs, materiāls un apdare.. Mājas pankūku pagatavošanai mēs iesakām, piemēram, pārbaudīto WMF pankūku cepšanas ierīci LONO, kas izceļas ar izturīgu konstrukciju, lielu cepšanas virsmu, sešiem temperatūras iestatījumiem un vienkāršu apkopi (cepšanas virsmu un piederumus var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā). Iegādājieties sev lielisku virtuves palīgu un atvadieties no raizēm par apdegšanu!
Pankūku mīklas izkliedētāji
Pankūku cepšanas ierīcei un pankūku pannai var pievienot mīklas izkliedētāju, lai padarītu pagatavošanu vēl vienkāršāku. Piemēram, izmēģiniet WMF Profi Plus pankūku mīklas izkliedētāju.
Pankūku mīklas izkliedētāji ir noderīgi vairāku iemeslu dēļ:
- Ar pankūku izkliedētāju panna vienmērīgi izklāj mīklu pa visu pannu.
- Ar šo rīku izkaisīšana ir ātrāka un vieglāka nekā ar karoti vai lāpstiņu, kas ievērojami paātrina pankūku pagatavošanu.
- Neatkarīgi no tā, vai cepat mazu vai lielu pankūku partiju, pankūku izkliedētājs nodrošina, ka visas pankūkas ir vienāda lieluma un formas.
Kulina tip
Vai jums garšo svaigas pankūkas, vērša acs vai kartupeļu pankūkas? Tās visas ir viegli pagatavojamas ar kvalitatīvu panna pankūkām (pankūka).
7. Nobeiguma kopsavilkums jeb ko noteikti nevajadzētu aizmirst, izvēloties pannu
- Savietojamībai ar plīti. Īpaši indukcijas gadījumā ir svarīgi izvēlēties piemērotu pamatmateriālu.
- Nelīpoša virsma izgatavoti no tādiem materiāliem kā tērauds, čuguns vai titāns no pārbaudītiem ražotājiem, tostarp .de Pircējs a WOLL.
- Zema peļņa gatavo pankūku vieglai apgriešanai un pārvietošanai - optimālais malu augstums ir 2 - 10 mm.
- Ērts rokturiskas būs pietiekami izturīgs pret augstām temperatūrām.
Ieguldot līdzekļus kvalitatīvā pankūku pannas Jūs noteikti neko nesabojāsiet. Iegādājieties aprīkojumu, kas jums kalpos ilgi un uzticami. Un, pats galvenais, izbaudiet šīs perfektās svētdienas brokastis!
Honza Hajný, pavārskolas Chefparade šefpavārs
Pankūku pagatavošanas noslēpums ir pareizā panna. Jā, tieši panna ir noteicošais faktors! Pankūkām es noteikti iesaku kvalitatīva tērauda panna. Kāpēc tērauds? Tērauda režģis lieliski vada siltumu un nodrošina vienmērīgu katras pankūkas cepšanu. Turklāt tā ir ļoti izturīga, tāpēc kalpos jums gadiem ilgi. Protams, svarīga ir arī virsma. .Neesat tērauda cienītājs? Izvēlieties pannu ar nelīpošu virsmu, bet liekiet uz kvalitāti.. Tas nodrošinās, ka mīkla nepielipīs un pankūkas viegli pagriezīsies. Un visbeidzot, neaizmirstiet par ērto rokturi! Ar piemērotu pannu pankūku gatavošana būs īsts prieks.