Neatkarīgi no tā, vai esat aizrautīgs mājas pavārs vai profesionālis, kas meklē labāko aprīkojumu savai virtuvei, turpat blakus par pareiziem nažiem jums vēlas pievērst uzmanību arī pareizas pannas izvēlei. Tērauda pannasPateicoties to izturībai un daudzpusībai, tās kļūst par arvien populārāku izvēli. Ja jūs meklējat ieteikumu par labāko materiālu no profesionāļa, atbilde, visticamāk, būs tērauds vai .čuguns. Iegremdēsimies tērauda pannu pasaulē un izpētīsim, kāpēc vismaz vienai no tām vajadzētu būt jūsu virtuves aprīkojuma daļai.
Kāpēc tērauda panna?
Tērauds virtuvē tiek novērtēts tā izturības un spējas sasniegt augstu temperatūru dēļ, tāpēc tas ir ideāli piemērots ne tikai perfekti un vienmērīgi pagatavotu steiku, bet arī maigu dārzeņu vai saldo ēdienu, piemēram, pankūku vai pankūku, pagatavošanai. Lai kādam nolūkam jūs izvēlētos tēraudu, jūs patīkami pārsteigs tā siltumvadītspēja, vienmērīga siltuma sadalīšana un izmēru stabilitāte, kā arī citas īpašības.
Izturība:Tērauda pannas ir izgatavoti tā, lai kalpotu gadiem ilgi. Tie nav jutīgi pret bojājumiem vai deformāciju, kas nozīmē, ka tie saglabās savu formu un funkcionalitāti pat intensīvas lietošanas gadījumā.
Augstas temperatūras: Šajās pannās var gatavot ļoti augstā temperatūrā, kas ir ideāli piemērots tādiem paņēmieniem kā gaļas apcepšana (ātra apcepšana), kas garantē skaisti kraukšķīgu garoziņu, kādu nevar iegūt, piemēram, ar teflona pannām.
Daudzpusība: Tās ir lieliski piemērotas dažādu ēdienu pagatavošanai - no steikiem līdz ceptiem dārzeņiem un pašceptām pankūkām vai pankūkām.
Drošība: Atšķirībā no dažām pannām ar nelīpošu virsmu tērauda pannas neizdala toksiskas vielas pat tad, ja tās tiek pakļautas augstām temperatūrām.
Pārstrādājamība: Tērauds ir viens no visvairāk pārstrādājamiem materiāliem pasaulē, tāpēc tas ir videi draudzīga izvēle virtuves piederumiem. Tērauda izstrādājumu izmantošana var palīdzēt samazināt atkritumu daudzumu un veicināt ilgtspējīgu resursu izmantošanu.
Trūkumi
Sākotnējā sagatavošana: Pirms pannas pirmās lietošanas reizes tā ir pienācīgi jāapdedzina (process, kas uzlabo tās pretlipšanas īpašības).
Aprūpe: Tērauda pannām nepieciešama regulāra apkope, tostarp mazgāšana ar rokām (bet bieži vien pietiek ar papīra dvieļa noslaucīšanu, ja ir "izveidojusies" pietiekama nelīpošā virsma), rūpīga žāvēšana un periodiska apstrāde ar eļļu, lai saglabātu optimālu veiktspēju un nelīpošo virsmu.
Svars: Tērauda šļūtenes var būt smagākas nekā no citiem materiāliem izgatavotas šļūtenes, un daži lietotāji to var uzskatīt par trūkumu.
Labākās tērauda pannas pēc klientu atsauksmēm
Tērauda pannas sagatavošana pirms pirmās lietošanas
Pirms pirmās lietošanas reizes tērauda pannu ir svarīgi uzkarsēt. Šis process izveido aizsargslāni, kas samazina saķeri un palielina pannas izturību. Dedzināšana ietver pannas notīrīšanu, tās pārklāšanu ar eļļu un uzkarsēšanu augstā temperatūrā. Tas polimerizē eļļu un veido aizsargslāni. Vienkāršāk sakot - Jo melnāku pannas virsmu pakāpeniski panāksiet, jo labākas būs tās īpašības. Tā pat tādā mērā, ka tās nelīpošās īpašības krietni pārspēj pannas, kas izgatavotas no citiem materiāliem ar nelīpošu virsmu, kurai ir tendence saskrāpēties.
Video instrukcijas
Kā sadedzināt tērauda pannu
Sākotnējā tērauda pannas apstrāde ir bezrūpīga, un jūs tiksiet atalgoti ar pannu, kas būs lieliski sagatavota jūsu kulinārajam ceļojumam!
Ideāli piemērots cepšanai, risoto, mērcēm un gaļai.
CULINA TIP
Izvēloties tērauda pannu, apsveriet tās izmēru un formu, ņemot vērā to, ko gatavojat visbiežāk. Mazākas pannas ir lieliski piemērotas atsevišķām porcijām, savukārt lielākas pannas būs noderīgas, gatavojot visai ģimenei. Pannas forma un dziļums, kā arī tās malas augstums ietekmē to, cik viegli būs samaisīt, pagriezt vai pasniegt konkrēto ēdienu. Piemērampankūkām ir piemērota panna ar zemu malu,steikiem atkal būs piemērots apakšai ar tipisku režģi.
Dzelzs panna ar oglekļa piejaukumu, konkrēti līdz 2,14%, ir pazīstama kā oglekļa tērauda panna. Izturīgs kāts, kas izgatavots no tīriem, dabīgiem materiāliem bez potenciāli kaitīgām ķimikālijām un spēj tikt galā ar jebkuru virtuves izaicinājumu.
Tas ir izgatavots no oglekļa tērauda, kas ir dzelzs sakausējums ar nelielu daudzumu oglekļa. Oglekļa tērauds ir cietāks un izturīgāks nekā tīra dzelzs.
Tērauda pannas var būt vieglākas par čuguna pannām, tāpēc ar tām ir vieglāk rīkoties.
Tām ir ātra reakcija uz temperatūras izmaiņām, tāpēc tās ir piemērotas ēdiena gatavošanai, kur nepieciešama pilnīga kontrole.
Tērauda pannām nepieciešama regulāra apkope - saudzīga mazgāšana, rūpīga žāvēšana un neregulāra apstrāde ar eļļu, lai novērstu rūsēšanu un saglabātu to nelīpošās īpašības.
Dzelzs panna, kuras materiāla sastāvā ir vairāk nekā 2,14 % oglekļa, bieži vien ir nedaudz smagāka un izturīgāka nekā tās tērauda ekvivalents. Tomēr tā neliks vilties izturības un stabilitātes ziņā, un arī šajā gadījumā tā ir panna, kas izgatavota no tīri dabīgiem materiāliem, no kuriem ēdienā nenonāk nekādas kaitīgas vielas.
Čuguna pannas ir izgatavotas no dzelzs sakausējuma, kurā oglekļa saturs ir lielāks nekā oglekļa tēraudā, kas tām piešķir raksturīgās īpašības.
Tie ir smagāki un izturīgāki, kas var būt priekšrocība vienmērīgai sadalei un temperatūras saglabāšanai, bet trūkums - pārvietošanai.
Tām ir lieliska karstumnoturība (= ilgi saglabā temperatūru), tāpēc tās ir ideāli piemērotas lēnai gatavošanai vai cepšanai.
Mūsu padoms
Lasīt
Arī
Čuguns, tērauds, nerūsējošais tērauds: lielais pannu salīdzinājums
Vai nezināt, kurš pannas materiāls ir piemērots tieši jums? Atrodiet atbildes mūsu ekspertu rokasgrāmatā.
Tērauda vai čuguna pannas izvēle ir atkarīga no jūsu vēlmēm un gatavošanas stila. Tērauda pannas uzkarst ātrāk un ir vieglākas, kas var būt priekšrocība ātrai cepšanai. Savukārt čuguna pannas ilgāk saglabā siltumu, tāpēc tās ir ideāli piemērotas lēnai gatavošanai un cepšanai.
Vai indukcijai var izmantot tērauda pannu?
Jā, es esmu! Tērauds ir feromagnētisks metāls, tāpēc tam nav ne mazāko problēmu ar indukcijas siltuma avotiem. Tomēr paturiet prātā, ka parasti nav ieteicams izmantot tā dēvēto pastiprinātāja funkciju, ar kuru var notikt pārmērīga pārkaršana un tad ēdiens gandrīz uzreiz apdeg.
Vai tērauda panna ir piemērota lietošanai uz uguns vai cepeškrāsnī?
Pats tērauds var izturēt atklātu uguni, grilu un cepeškrāsni. Tomēr vienmēr jāņem vērā roktura materiāls. Vienmēr pārliecinieties, vai konkrētais izvēlētais modelis atbilst prasībām, kas noteiktas lietošanai cepeškrāsnī vai uz uguns.
Kā kopt tērauda pannu?
Tērauds jums maksimāli atpelnīs savas lieliskās īpašības, ja jūs par to pareizi rūpēsieties. Apdedziniet to pirms pirmās lietošanas reizes, mazgājiet ar rokām pēc katras lietošanas reizes un izvairieties no abrazīvu līdzekļu lietošanas. Tā kā tērauds ir tendēts rūsēt, vienmēr to rūpīgi žāvējiet un izvairieties no ilgstošas piesārtu ēdiena atlieku mērcēšanas. Laiku pa laikam pannai veiciet eļļas "masāžu", lai nodrošinātu daļēju aizsargājošu hidrofobu slāni.
Kāda ir atšķirība starp tērauda un dzelzs pannām?
Tērauds ir dzelzs un neliela daudzuma oglekļa sakausējums. Pievienojot dzelzij vairāk oglekļa, iegūst čugunu. Tīra čuguna pannas ir mīkstākas un mazāk izturīgas nekā pannas ar pievienotu oglekli (t. i., tērauda un čuguna pannas), tāpēc, meklējot čuguna pannas, visbiežāk atradīsiet tādus sakausējumus kā oglekļa tērauds un čuguns, kuru īpašības ir vienādas, izņemot dažas atšķirības (paskaidrots iepriekš rakstā).